نکات مهم در نوشتن قولنامه ماشین

ساخت وبلاگ

راهنمای نوشتن متن قولنامه ماشین

<a href='/last-search/?q=نکات'>نکات</a> <a href='/last-search/?q=مهم'>مهم</a> درنوشتن قولنامه ماشین

چه فروشنده خودرو باشید و چه خریدار آن باید نکاتی را درباره نحوه نوشتن قرارداد اولیه خودرو یا همان مبایعه‌نامه یا قولنامه بدانید.

به گزارش شهرآرانیوز، برخلاف تصور بسیاری از افراد، حتی قولنامه‌ای که به‌صورت دستی روی یک تکه کاغذ نوشته می‌شود، وقتی امضای دو طرف قرارداد در پایین آن می‌آید وجاهت قانونی پیدا می‌کند. بر‌اساس بند‌های این قولنامه و شروط‌هایی که در آن قید کرده‌اید، می‌توانید نسبت به قرارداد عمل کرده یا آن را فسخ کنید؛ بنابراین قولنامه را باید دقیق بنویسید؛ حتی اگر طرف دیگر معامله، دوست قدیمی یا قوم‌و‌خویش شماست!

در فرم‌های آماده قولنامه خودرو یک بند به نام شرایط معامله وجود دارد که در آن زمان حضور خریدار و فروشنده در مرکز تعویض پلاک، زمان سند زدن، زمان پرداخت وجه معامله و دیگر شرایط این خرید و فروش ذکر شده است. در این بند شما می‌توانید همه شروطتان را بگنجانید. توصیه ما این است که این شروط را در معامله قید کنید تا در صورت نیاز بتوانید معامله را فسخ کنید.

راهنمای نوشتن متن قولنامه ماشین

اگر می‌خواهید قولنامه را به‌صورت دستی بنویسید، به شیوه زیر عمل کنید:

بند اول: در این بند مشخصات خریدار را شامل نام و نام خانوادگی، نام پدر، شماره شناسنامه و محل صدور آن، تاریخ تولد، کد ملی، شغل، آدرس محل سکونت و شماره تلفن بنویسید.

بند دوم: مشخصات فروشنده را شامل همان مواردی که در بند مربوط به مشخصات خریدار گفتیم، درج کنید.

بند سوم: در بند سوم باید مشخصات مورد معامله که همان خودرو است را شامل نوع خودرو، سیستم آن، رنگ و مدل آن، شماره شهربانی، شماره موتور، شاسی و بدنه را درج کنید.

نکته: در کنار هر یک از مشخصات ذکر شده جای خالی بگذارید تا بعد آن‌ها را پر کنید.

بند چهارم: در این بند مشخصات قیمت را به این صورت که قیمت کل معامله، مبلغ …………………. ریال است که مبلغ …………………. ریال به‌صورت …………………. تحویل فروشنده شد و باقی مبلغ به‌صورت …………………. پس از انتقال قطعی سند خودرو تحویل داده خواهد شد.

نکته: در قسمت مبلغ به‌صورت باید ذکر کنید که چه مقدار از مبلغ به‌شکل نقدی و چه مقدار از آن با چک پرداخت می‌شود. مشخصات چک، تعداد و تاریخ آن را باید در قولنامه بنویسید.

بند پنجم: این بند شامل شرایط معامله است. در این بند زمان حضور خریدار و فروشنده در مرکز تعویض پلاک، زمان سند زدن، زمان پرداخت وجه معامله و دیگر شرایط این خرید و فروش را ذکر می‌کنید. در این بند شما می‌توانید همه شروطتان را بگنجانید. توصیه ما این است که این شروط را در معامله قید کنید تا در صورت نیاز بتوانید معامله را فسخ کنید. حالا بیایید ببینیم چه شرایطی را بهتر است در قولنامه بنویسیم.

نکات مهم درنوشتن قولنامه ماشین

نکات مهم در نوشتن قولنامه ماشین

برخی از شروط مهم که باید در متن کامل قولنامه آورده شوند عبارت‌اند از:

۱. عدم حضور هر یک از طرفین در دفترخانه اسناد رسمی شماره (شماره دفترخانه) در زمان مقرر، عدم ارائه مستندات و مدارک لازم برای تنظیم سند از طرف فروشنده و عدم پرداخت ثمن معامله تا تاریخ (…. /…. /…..) توسط خریدار موجب فسخ معامله می‌شود.

۲. مسئولیت هر نوع تخلف اعم از راهنمایی و رانندگی، کیفری و مدنی که با استفاده از مورد معامله به وقوع پیوسته باشد و نیز مسئولیت آسیب‌های وارده و خرابی‌های خودرو تا زمان تحویل به عهده فروشنده است. (اگر در فاصله امضای قولنامه تا انتقال پلاک و سند، خودرو نزد خریدار می‌ماند، باید به جای فروشنده کلمه خریدار را درج کنید).

۳. همه خیارات از جمله خیار غبن به هر عنوان ادعا و به هر میزان اسقاط شد. موارد تقلب و تدلیس از این موضوع مستثنی است.

نکات مهم درنوشتن قولنامه ماشین

۴. یکی از شرایط مهم درباره مورد معامله این است که باید خودِ خودرو، لوازم جانبی، همه اسناد و مدارک و بیمه‌نامه آن را بررسی کنید و این موارد را در قولنامه هم بنویسید. این مورد را به‌صورت زیر بنویسید:

«مورد معامله با تمام لوازم موجود و اسناد و مدارک، با رؤیت کامل فنی و بدنه توسط خریدار و کارشناس مورد اعتماد او صورت گرفت و از کمیت و کیفیت آن آگاه است؛ بنابراین خریدار پس از امضای این قرارداد ادعایی نسبت به عدم سلامت فنی و بدنه خودرو ندارد».

نکته: بدیهی است با امضای این بند خریدار عملاً حق فسخ معامله را به دلیل ایراد‌هایی که بعداً متوجه آن‌ها می‌شود از دست می‌دهد؛ بنابراین اگر خریدار خودرو هستید، حتما و حتما قبل از امضای قولنامه، خودرو را به یک کارشناس خبره نشان دهید تا از سلامت آن مطمئن شوید. لوازم جانبی آن را چک کنید. بررسی بیمه‌نامه را هم فراموش نکنید.

۵. معمولا در قرارداد‌ها این بند نوشته می‌شود تا حق فسخ از دو طرف گرفته شود:

«طرفین قولنامه حق فسخ از معامله را از خود ساقط می‌کنند، و هر طرف از معامله فوق منصرف شود باید برای جبران خسارات طرف مقابل مبلغ ……. ریال بدون عذر و بهانه به وی پرداخت نماید.» توصیه ما این است که این شرط را در مبایعه نامه بنویسید. هرچند عده‌ای از معامله کنندگان هم هستند که به جای آن کار را ساده‌تر می‌گیرند و دست دو طرف را با نوشتن چنین جمله‌ای برای فسخ باز می‌گذارند: طرفین معامله به مدت ……. روز (معمولا ۲۴ ساعت) فرصت دارند با پرداخت جریمه‌ای به مبلغ …….. این قرارداد را فسخ کنند.

در این صورت لازم نیست دلیل مشخصی برای فسخ قرارداد خودرویی که قصد خریدش را داشتید، اما از خرید آن منصرف شدید بیاورید و می‌توانید به‌راحتی از آن خارج شوید؛ البته بعد از پرداخت جریمه!

۶. در انتهای قولنامه، امضای فروشنده، خریدار و شهود را درج کنید. قولنامه حتما باید در دو برگ نوشته شود. هنگام وارد کردن اطلاعات کاربن بگذارید تا هر چیزی که می‌نویسید عینا در برگه دوم کپی شود.

نکته: بهتر است متن قولنامه تایپی باشد، اما اگر دستی می‌نویسید حداقل خوانا بنویسید. هر گونه خط خوردگی اعتبار قولنامه را باطل خواهد کرد. اگر به هر دلیلی اشتباهی صورت گرفت، حتما درباره آن در انتها توضیح بدهید و فروشنده و شاهدان هم باید امضا کنند که این خط خوردگی از قبل بوده و همه شاهد آن بوده‌اند.

نکته: هنگام امضا کردن کاربن را بردارید. امضای هر دو برگه باید عملا انجام شود و نباید امضا کاربن‌شده باشد.

منبع:کارنامه

+ نوشته شده در سه شنبه بیست و یکم مرداد ۱۳۹۹ ساعت 8:26 توسط سیدعرفان مصطفوی  | 

شهادت امام جواد علیه السلام...
ما را در سایت شهادت امام جواد علیه السلام دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : sem58 بازدید : 97 تاريخ : شنبه 11 تير 1401 ساعت: 10:34